22 hunde skal til optagelsesprøve på Plejecenter Stenhusbakken i Holbæk for at blive en del af TrygFonden Besøgshunde

Foto: TrygFonden.
dato

Det har fået 22 lokale hundeejere til at tilmelde sig TrygFondens optagelsesprøve for nye besøgshundeteams den 29. maj på Plejecenter Stenhusbakken i Holbæk.

Hos TrygFonden sætter man stor pris på interessen fra de lokale hundeejere i Holbæk.  

“Vi er glade for at kunne afholde optagelsesprøven i Holbæk i denne omgang, og de mange tilmeldinger vidner om, at der er stærke lokale kræfter i og omkring Holbæk. Vi glæder os til at hilse på de potentielle nye besøgshundeteams til optagelsesprøven,” siger Galina Plesner, der er projektchef i TrygFonden.   

Til optagelsesprøven skal hundene igennem en sundhedsundersøgelse og en adfærdstest, ligesom hundenes ejere skal til en samtale med personalet fra TrygFonden, så de er klædt på til at være frivillige. 

Hunde giver en helt speciel kontakt 
På Plejecenter Stenhusbakken i Holbæk er drømmen at få flere faste besøg af en logrende firbenet ven, der sammen med sin ejer kan skabe smil og hyggelige stunder. Det har nemlig været tydeligt at mærke glæden blandt beboerne, når der har været hundebesøg, fortæller Heidi Raunholt, som er teamleder på Plejecenter Stenhusbakken.  

“Det giver bare en helt speciel kontakt, når man har med hunde at gøre. Både mellem mennesker og mellem hund og menneske. Det fungerer som en fantastisk samtalestarter, og så vækker det en form for barnlig glæde, man kan genkende fra tidligere i sit liv. Det aktiverer simpelthen bare alle sanserne, når man interagerer med et pelsdyr,” siger Heidi Raunholt.  

Og nu skal 22 lokale hundeejere altså til optagelsesprøve onsdag den 29. maj på Plejecenter Stenhusbakken i Holbæk. Det sker fra kl. 9 til 12 og igen fra kl. 14-16:30. 

Fakta om TrygFonden Besøgshunde  

  • TrygFonden Besøgshunde er et korps af knap 700 besøgshunde og deres frivillige ejere, som besøger beboere på plejehjem og andre plejeboliger i Danmark.   
  • TrygFondens besøgshunde brugte i 2023 i alt mere end 30.000 timer på at besøge beboerne på landets plejecentre og -boliger.  
  • TrygFonden Besøgshunde har eksisteret siden 2010.   
  • TrygFonden afholder optagelsesprøver over hele landet i 2024. I uge 22 afholdes der optagelsesprøver i Maribo, Holbæk og Hillerød.  
Kilde: TrygFonden Besøgshunde
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.