Foredrag om Carlsbergs banebrydende forskning i Holbæk

dato

Oplev et spændende foredrag om Carlsberg Laboratoriums bidrag til videnskab og ølproduktion. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19.00 kan du besøge Huset på Næsset i Holbæk og høre om laboratoriets forskningsopdagelser, herunder klimatolerante planter og nye gærtyper til alkoholfrit øl.

Carlsberg er kendt for sin ølproduktion, men deres forskningslaboratorium har også spillet en stor rolle i udviklingen af nye teknikker inden for både ølproduktion og naturvidenskab. På dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dele indsigter om laboratoriets arbejde.

Videnskaben bag det gode øl

Du vil få indblik i, hvordan Carlsberg Laboratorium har forædlet byg og humle til bæredygtig dyrkning, og hvordan maltning af byg giver forskellige malttyper med unikke smagsprofiler. Foredraget vil også dække laboratoriets arbejde med at udvikle nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen negativt.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

En anden spændende del af foredraget er Carlsbergs forskning i klimatolerante fødevarer. Her vil du høre om, hvordan laboratoriet arbejder med at forbedre planters egenskaber under forskellige klimaforhold. Derudover vil der blive præsenteret fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indsigt i fortidens klimaforandringer.

Smagsprøver og streaming fra Aarhus Universitet

Under foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som diskuteres i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Huset på Næsset, Udbyvej 52, Udby, 4300 Holbæk
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut