Holbæk Sportsby sætter fokus på fællesskaber med ny fotoudstilling

Fotoudstillingen består af 18 fotos med tilhørende tekster, der viser forskellige former for fællesskaber, som er med til at øge trivslen blandt børn, voksne og ældre mennesker. Der er blandt andet fotos af leg på tværs af generationer på plejehjemmet, håndboldtræning for børn med særlige behov og fællesspisning for dem, der savner selskab. (Fotos: Fotograf Claus Bech // TrygFonden)
dato

Hvad betyder fællesskaber for dig?

I Danmark findes der mange fantastiske fællesskaber, hvor vi mødes for at dyrke fælles interesser og pleje vores sociale relationer. Alligevel føler hver fjerde af os, at det er svært at deltage i fællesskaber, og hver tyvende føler sig helt udenfor. Det går ud over vores trivsel og livskvalitet. 

Heldigvis er det muligt at blive en del af fællesskaberne igen og mærke glæden ved at være sammen med andre. Rundt om i Danmark er der mange ildsjæle, foreninger og andre aktører, som har overskuddet og idéerne til at skabe fællesskaber, hvor der er plads til at være, som man er.

En ny fotoudstilling fra TrygFonden viser nogle af de gode fællesskaber, der er sat i gang i hele landet, og inviterer samtidig til refleksion over, hvad vi hver især kan gøre for andre. 

 Udstillingen er en hyldest til de mange, der hver dag året rundt skaber og vedligeholder fællesskaber, får folk med og åbner fællesskaberne for dem, der kan have svært ved at komme med.

Der er mange måder at bidrage til fællesskabet på – bliv inspireret i Holbæk Sportsby
Netop nu besøger fotoudstillingen ”Det handler OGSÅ om dig” Holbæk Sportsby frem til den 27. maj, og håbet er, at den kan inspirere endnu flere til at gøre en forskel for andre.

- Udstillingen viser, at der bliver skabt så meget glæde i de nære fællesskaber. Det kan være fællesspisning for dem, som savner selskab, skydetræning der hjælper børn med ADHD eller fælles motion på kontoret til gavn for kollegaskabet. Det, som betyder noget, er, at vi gør noget, vi kan lide, sammen med andre og føler, at vi hører til, fortæller Christian Nørr, dokumentarist i TrygFonden, og fortsætter:

- I TrygFonden har vi i 25 år arbejdet for at skabe tryghed i Danmark og bl.a. støttet mennesker, der har rakt ud for at hjælpe fællesskaber på vej. Udstillingen viser nogle af de mennesker og de fællesskaber, de har skabt. Vi håber, at det kan inspirere til, hvordan vi hver især kan blive vigtige for nogen, og nogen kan blive vigtige for os. Vi har alle sammen brug for at give og være en del af noget, og fællesskaber er med til at skabe tryghed og give vores liv mening.

I Holbæk Sportsby håber de, at mange vil stoppe op og kigge nærmere på udstillingen

- En af kerneværdierne i Holbæk Sportsby er netop fællesskab, så det giver god mening for os at danne rammen om denne fotoudstilling. Med Sportsbyens eget frivilligteam og hele 36 forskellige foreninger har ca. 10.000 medlemmer deres gang i Sportsbyen. Brugerne af Sportsbyen omfatter alt fra babysvømmeren til seniormotionisten, og fra genoptræningsborgeren til elitesportsudøveren, så vi glæder os til at blive inspireret yderligere af fotoudstillingen om fællesskaber, siger kommunikations- & marketingchef Bente Kløvgaard fra Holbæk Sportsby.

Har du en idé til at styrke fællesskabet?
Hvis du har en god idé, der kan styrke fællesskabet i dit lokalområde eller i hele landet, kan du søge TrygFonden om støtte. Læs mere på: https://www.tryghed.dk/sog-stotte

Fakta:
24 pct. af den voksne befolkning i alderen 18-69 år føler sig på kanten af fællesskaberne. 5 pct føler sig helt udenfor.Kilde: Fællesskabsmålingen 2022, udarbejdet af VIVE for Mary Fonden og TrygFonden

Kilde: TrygFonden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.