Loppesæsonen er i gang: Holbæk er hooked på genbrug

Foto: PR
dato

Sommeren er sæson for loppemarkeder, og 79 procent af sjællænderne har købt eller solgt brugt det seneste år. Genbrugsekspert fra Holbæk og guider til secondhandsalg anno 2024.

Sommermånederne er højtid for loppemarkeder i Holbæk, og med den secondhandbølge, der er skyllet ind over landet de senere år, er tendensen kun vokset. Sidste år handlede 79 procent af sjællænderne brugt i løbet af året, hvilket kun gjaldt 63 procent i 2017.

– Der er mange flere, der gør sig i genbrug i dag end for bare få år siden. Det har haft en væsentlig effekt på kvaliteten og standarden af de ting, der bliver sat til salg, forklarer Amanda Køhler, der er indehaver af Børneloppen i Holbæk, der faciliterer handel med brugt børnetøj, -sko og -ting.

Genbrug er blevet bedre
Ifølge Genbrugsindekset 2023, som er en kortlægning af danskernes genbrugsvaner på tværs af genbrugsplatforme udgivet af DBA, har 79 procent af sjællænderne købt eller solgt brugt i løbet af 2023. I 2017 gjaldt det kun 63 procent. Den hastige udvikling i danskernes forhold til genbrug mærker man tydeligt hos Børneloppen i Holbæk, der særligt bemærker én ting i udviklingen.

– Hvis ikke man sørger for at tingene i ens loppestand er i orden, kan det altså blive svært at få dem solgt i dag. Der er mange flere ting at vælge imellem for køberne. Dem er der også er blevet flere af, men der er altså også flere sælgere, man skal konkurrere mod, siger Amanda Køhler, som har følgende gode råd til at skabe succes med genbrugssalget, uanset om det er online, på et loppemarked eller i en loppebutik som Børneloppen i Holbæk. 

Sådan laver du en god loppestand

  • Husk kvaliteten er steget, og hold en standard, du kan stå inde for.
  • Smid det plettede og hullede tøj i containeren, hvor selve materialerne også finder vej til genbrug.
  • Vask tøjet, tør tingene af, og sørg for, det ser ordentligt ud. Men undgå parfumerede vaske- og rengøringsmidler.
  • Sæt en ordentlig pris, og gør det efter, hvad du selv ville give for en tilsvarende brugt vare – ikke hvad du selv har givet.
  • Gør det let for dine kunder at skabe overblik, og sæt tingene pænt op.
  • Et sidste touch kan være at ordne tingene efter farver, størrelser, varetype eller andet, så køberen fristes af flere ting på én gang.

Børneloppen er en landsdækkende kæde af loppesupermarkeder, hvor private kan sælge og købe alt til børn – tøj, legetøj, barnevogne, ventetøj og meget mere. Børneloppen gør det sjovt og overskueligt at shoppe og sælge genbrug til børn. Læs mere på www.boerneloppen.dk

Kilde: Børneloppen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.