Nyt fra Holbæk i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Holbæk er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra personbil, Hillerød

I løbet af natten tiltvang en ukendt gerningsperson sig adgang til seks personbiler, som holdt parkeret på Kildedalen. Fra bilerne blev der blandt andet stjålet navigationsudstyr, radioer og midterkonsoller. Indstigningen i bilerne var sket ved rudeknusning eller ved aflistning af ruder.

Kørte bil uden gyldigt kørekort, Skibby

En 51-årig mandlig bilist fra Holbæk-området blev klokken 10.25 standset af en patrulje på Elverdamsvej. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, men dette kunne han ikke efterkomme, da han havde fået frakendt sin førerret. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

Hærværk, Kgs. Lyngby

Mellem klokken 07.15 og 11.00 blev en personbil, som holdt parkeret på Daugaardsvej, udsat for hærværk, idet en ukendt gerningsperson slog sidespejlet af bilen.

Butikstyveri, Hillerød

Personalet i Rema1000 på Skansevej anmeldte klokken 11.07, at de tilbageholdt en mand, som havde stjålet varer fra butikken og derefter havde forsøgt at løbe fra butiksdetektiven. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf manden, en 26-årig fra Taastrup, og han blev sigtet for butikstyveriet.

Mistænkeligt forhold, Frederiksværk

En kvindelig beboer på Skovfogedvænget anmeldte klokken 11.21, at hun aftenen før klokken 22.39 havde hørt havelågen ind til hendes have blive åbnet. Da hun kiggede ud, så hun en maskeret mand gå rundt i haven og hen mod havedøren. Han åbnede den dog ikke, men forsvandt igen fra stedet.

Manden beskrives som: 170-190 cm, muskuløs af bygning. Iført sort hættetrøje, løs sorte bukser, sorte sko med hvidt mærke på samt en sort ansigtsmaske.

 

Tyveri fra personbil, Slangerup

Klokken 12.43 blev det anmeldt, at der klokken 12.15 var blevet stjålet en taske fra en personbil, som holdt parkeret på en parkeringsplads på Hørup Skovvej. En mørk stationcar var blevet observeret på gerningstidspunktet, og kort efter blev bilalarmen aktiveret, og den mørke stationcar kørte fra stedet igen i høj fart. Indstigningen i bilen var sket ved rudeknusning.

 

Narkokørsel, Frederikssund

På J.F. Willumsens Vej standsede en patrulje klokken 14.35 en 21-årig mandlig bilist fra Fårevejle-området. Et narkometer viste, at han formentlig havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

 

Brand, Hillerød

Klokken 15.04 indløb der anmeldelse om, at der var opstået brand i kælderen på en skole på Frederiksværksgade. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor eleverne blev evakueret udendørs, mens slukningsarbejdet pågik.Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke endeligt fastslået. Ingen kom til skade i forbindelse med branden.

 

Uro og uorden, Kgs. Lyngby

Kort før klokken 16 indløb der flere anmeldelser om, at tre personer befandt sig på taget af Føtex på Lyngby Hovedgade, og at de kastede sten og flasker ned på vejen. En patrulje kørte til stedet for at lede efter personerne, men det var ikke muligt at udfinde dem.

De tre personer beskrives alle som: mænd, 17-18 år og med lyst hår. Iført sort tøj.

 

Mand på afveje, Kgs. Lyngby

Klokken 16.27 indløb den første af flere anmeldelser om, at en ældre mand gik i siden af Lyngby Omfartsvej i nordgående retning cirka 800 meter fra Sorgenfri-afkørslen. En patrulje blev sendt til strækningen, men manden blev ikke truffet, hvorfor det blev vurderet, at manden var kommet på rette vej igen.

Graffiti, Virum

Klokken 16.36 anmeldte et vidne, at han havde set en mand male graffiti på et lille s-bane-hus nær Grønnevej bag højhuset, hvorefter manden var cyklet i retning mod Sorgenfri Station.

En patrulje blev sendt til området, men det lykkedes ikke at udfinde manden, der af vidnet beskrives som: mand, 17-18 år gammel, iført sort tøj og sort kasket, kørte på en cykel med gedebukkestyr.

Kørsel i frakendelsestiden, Skibby

Klokken 17.10 blev en 30-årig mandlig bilist fra Skibby standset og kontrolleret på Selsøvej. Her viste det sig, at han var frakendt retten til at køre bil, og at han stadig befandt sig i frakendelsestiden, hvorfor han blev sigtet for alligevel at sidde bag rattet.

Da det var tredje gang, at manden blev sigtet for dette, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Indbrud i værksted/garage/udhus, Kokkedal

Klokken 16.05 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 21.00 og torsdag klokken 15.30 havde været indbrud i et maskinhus på en ejendom på Hesselrødvej, hvorfra der var blevet stjålet diverse værktøj.

Klokken 16.45 indløb der endnu en anmeldelse fra Hesselrødvej om, at der havde været indbrud i et maskinhus, hvorfra der var blevet stjålet diverse værktøj. Indbruddet er sket imellem onsdag klokken 20.30 og torsdag klokken 08.00.

Sluttelig indløb der endnu en anmeldelse fra Hesselrødvej om, at der imellem søndag klokken 15.00 og torsdag klokken 17.00 havde været indbrud i en garage – her var der dog umiddelbart ikke blevet stjålet noget noget.

Grundet sammenfald i hændelsernes forløb, antager Nordsjælland Politi, at der er tale om de samme gerningspersoner til alle tre forhold.

Uorden, Frederikssund

Klokken 18.21 var flere patruljer forbi en p-plads ved Falkenborggården, hvor nogle unge mennesker under den kriminelle lavalder hang ud og skabte utryghed. Flere af dem fremstod påvirkede, ligesom de var aggressive og udadreagerende, og en af pige fra gruppen sparkede en politibetjent på låret i forbindelse med politiets tilstedeværelse.

De unge mennesker blev derfor taget med til politistationen i Frederikssund, hvor de relevante voksne blev kontaktet, ligesom de relevante sociale myndigheder blev orienteret om hændelsen.

Mistænkeligt forhold, Ølstykke

Klokken 19.53 blev det anmeldt på vegne af en 13-årig pige, at en fremmed mand med en hund havde rettet henvendelse til hende klokken 18.50, da de begge befandt sig nær Emilsvej på en sti ved Toftehøjskolen. Manden havde først spurgt hende, om hun ville røre hans hund, hvilket hun takkede nej til, dernæst havde han spurgt hende, om hun ville røre ved ham, hvilket hun også sagde nej til, og endelig havde han spurgt, om han måtte røre ved hende, hvilket hun også sagde nej til. Den 13-årige var efterfølgende løbet fra stedet.

Manden beskrives som: Mand, dansk af udseende, 40-50 år gammel, 185-190 cm høj, kraftig af bygning, lys i huden, med rød-brunt hår og rød-brunt skæg. Talte dansk. Var iført en lang sort frakke, sort- og hvidternede bukser og sorte sko. Medbragte en lille hund, muligvis en shih tzu, med sort og hvid pels.

Kørsel uden førerret, Helsingør

Klokken 20.37 anmeldte en mand, at han havde fået stoppet en knallert og dennes fører på Gurrevej, idet manden bag styret førte knallerten særdeles usikkert.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en knallertens fører, en 61-årig mand fra Helsingør, blev sigtet for kørsel uden førerret.

Brand, Allerød

Klokken 21.12 blev det anmeldt, at der lugtede brændt fra en bopæl på Lærkenborg Allé. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at lugten af røg kom fra kælderen, hvor et stykke vat, der havde været tændt ild i og efterfølgende var blevet slukket, havde ligget og ulmet i en toiletskraldespand, hvorfor der var opstået en røglugt. Politi og brandvæsen kunne derfor forlade adressen igen.

Mistænkeligt forhold, Helsingør

Klokken 22.04 anmeldte et forbipasserende vidne, at han havde set en mand gå rundt i et hus på Unnasvej og lyse med en lommelygte, hvorfor anmelderen mistænkte, at en indbrudstyv kunne være på spil.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var tale om et legalt forhold. Alligevel skal der lyde stor ros til anmelderen for at reagere på forholdet.

Nordsjællands Politi minder i den forbindelse om, at vinterferien står for døren, hvilket plejer at medføre et øget antal indbrud, idet flere boliger står tomme i en længere periode. Skal du selv på vinterferie, lyder nogle råd fra Nordsjællands Politi:

Sørg for, at døre og vinduer er lukkede og låste
Lad nogle lamper lyse
Tænd for radioen eller tv’et – brug fx et tænd/sluk-ur, hvis du ikke vil have det tændt nonstop
Tal med dine naboer. Fortæl dem, hvis din bolig skal stå tom i ferien
Få naboerne til at parkere i din indkørsel, benytte din skraldespand og tømme postkassen og lignende

Uro og uorden, Gilleleje

Klokken 22.25 blev det anmeldt, at flere unge mennesker havde forsamlet sig ved OK-tanken, og at det ifølge anmelderen så halvskummelt ud.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor de unge menneskers generalia blev sikret, ligesom det blev skønnet, at det var bedst, hvis en 15-årig ung mand blev kørt hjem af patruljen.

Påvirket mand ville ikke forlade butik, Hillerød

Klokken 03.57 blev det anmeldt, at en påvirket mand nægtede at forlade 7-Eleven på Hillerød Station. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 38-årig mand fra Korsør blev truffet. På hans person blev der fundet en moderat mængde hash, hvilket han blev sigtet for at have været i besiddelse af, ligesom han blev anholdt og taget med i detentionen, så han kunne sove sin rus ud.

Mand på motorvejen, Hørsholm

Klokken 04.50 blev det anmeldt, at en person på gåben stod i kanten af motorvejen efter tilkørselsrampe 9 Hørsholm, og at det kunne resultere i en farlig situation.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 18-årig mand fra Hørsholm fortalte, at han var blevet sat af, og at han ville gå resten af vejen hjem via motorvejen. Den 18-årige fik med afsæt i færdselslovens bestemmelser en bøde, hvorefter han blev afhentet af et familiemedlem.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi