Tag med på en spændende rundvisning i Tveje Merløse Kirke onsdag den 4. september 2024, hvor Finn Vagn Andersen vil guide deltagerne gennem kirkens rige historie. Lær om kirkebyggeri i tidlig middelalder og oplev de mange forandringer, kirken har gennemgået fra vikingetiden til i dag.
Finn Vagn Andersen vil med udgangspunkt i Tveje Merløse Kirke fortælle om, hvordan man byggede kirker i tidlig middelalder. Her vil der blive fokuseret på de materialer, ressourcer og teknikker, der blev anvendt. Rundvisningen vil også dække, hvordan kirken, kirkerummet, inventaret og gudstjenesterne har ændret sig gennem tiden – fra de første kristne menigheder i vikingetiden til den katolske kirke og videre gennem reformationen til den protestantiske kirke.
Udendørs og indendørs oplevelser
Den første del af turen foregår uden for kirken, uanset vejret, så det er vigtigt at klæde sig på efter vejrudsigten. Hvis vejret er godt, vil pausen blive holdt udendørs, og deltagerne opfordres til at medbringe en klapstol. I tilfælde af dårligt vejr vil pausen blive holdt indendørs i kirken eller i den gamle skole ved siden af, hvor der også er toiletter.
Personlig tilknytning til historien
Ved tilmelding skal deltagerne oplyse, hvilken sognekirke de tilhører, så Finn kan forsøge at kæde den ind i historien under rundvisningen. Dette giver en unik mulighed for at få en personlig forbindelse til den historiske fortælling.
Praktiske informationer
Dato: Onsdag den 4. september 2024
Tid:
Sted: Tveje Merløse Kirke, Tveje-Merløse 22, 4300 Holbæk
Entré: Medlemmer af Holbæk Museumsforening 30 kr, ikke-medlemmer 50 kr. Betaling ved fremmødet via MobilePay 87854 eller kontant.
Begrænsning: Max. 25 personer
Tilmelding: Nødvendig på mail: kirketur040924@holbaekmuseumsforening.dk
Arrangør: Voksne
Tag med på denne unikke rundvisning og få et dybere indblik i Tveje Merløse Kirkes fascinerende historie.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Historisk rundvisning i Tveje Merløse Kirke
Kilde: Kultunaut