Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Holbæk - tirsdag den 11. maj

Profilbillede
dato

Holbæk er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Slog hånd gennem bilrude, Kgs. Lyngby

En ukendt bilist påkørte mandag morgen klokken 08.03 en 56-årig mandlig bilist på Lyngbygårdsvej. Den ukendte bilist blev efter påkørslen temmelig aggressiv og slog en hånd gennem bagruden på den 56-åriges bil, hvorefter han forlod stedet.

 

Værktøj stjålet fra bil, Gilleleje

Fra en varebil, som holdt i Vestskellet, er der mellem fredag klokken 12.00 og mandag morgen klokken 06.00 stjålet diverse værktøj. Tyveriet blev anmeldt mandag morgen klokken 08.09.

 

Tre biler stødte sammen, Frederikssund

Tre biler stødte mandag morgen klokken 08.11 sammen ved Løgismose/J.F. Willumsens Vej. Her ville en 38-årig mand bremse ned for en forankørende bil, men en måtte i bilen lå så uheldigt, at den 38-årige ikke kunne træde tilstrækkeligt på bremsen. Han ramte derved ind i den forankørende, en 61-årig kvinde fra Frederiksberg, hvis bil blev skubbet over i en tredje bil, der blev ført af en 35-årig kvinde fra Slangerup. Alle tre bilister blev efterfølgende kørt til tjek på hospitalet, der er ingen oplysninger om alvorlig personskade.

 

Hærværk på legeplads, Holte

Mellem søndag eftermiddag og mandag morgen klokken 07.00 har ukendte gerningsmænd begået hærværk på legeplafsen ved Børnehaven Vangebovej. Her er flere blomsterkrukker blevet ødelagt. Hærværket blev anmeldt mandag formiddag klokken 09.28.

 

Sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, Jægerspris

Mandag formiddag klokken 10.00 blev en 31-årig mand fra Holbæk standset, da han kom kørende ad Solbakkevej. Her viste en narkometertest, at manden var påvirket af både kokain og cannabis. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og taget med på hospitalet, hvor han fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige påvirkelsesgrad. Manden blev desuden digtet for kørsel uden førerret, da han kørte bil, selvom han ikke havde taget kørekort.

 

Fik stjålet hævekort, Holte

En 80-årig mand fra Vedbæk fik mandag formiddag mellem klokken 10.09 og 10.11 stjålet sit hævekort ved Danske Banks pengeautomat i Holte Midtpunkt. Her smed en ukendt gerningsmand, som havde stået bag den 80-årige og dermed afluret hans pinkode, nogle mønter på gulvet, og mens den 80-årige samlede dem op, stjal gerningsmanden hans hævekort og hævede efterfølgende penge fra mandens konto. Tyveriet blev anmeldt klokken 10.48.

 

Cyklist ramt af bil, Hundested

Mandag formiddag klokken 10.50 blev en 68-årig kvinde ramt af en bil, da hun kom cyklende ad Liljevænget/Frederiksværksvej. Her kom en grå personbil, muligvis en BMW, kørende og ramte kvinden. De to parter fik ikke udvekslet oplysninger efter uheldet, men bilen blev ført af en mand på 60-65 år. Den 68-årige måtte efterfølgende til behandling på skadestuen.

Pudsede hund på kvinde, Gilleleje

En ukendt kvinde pudsede mandag ved middagstid sin hun på en 48-årig kvinde efter de to havde haft en diskussion i Netto. Da de begge var kommet ud af forretningen slap den ukendte kvinde sin hund løs mod den 48-årige, som nåede at søge tilflugt i sin bil. Hundeejeren beskrives som en kvinde, skandinavisk af udseende, 48-50 år, 170 cm høj med langt lyst hår. 

 

Sigtet for tyveri og bortvist, Charlottenlund

En 29-årig mand fra Frederiksberg blev mandag eftermiddag lidt efter klokken 13 taget for butikstyveri i Fakta på Ordrupvej, hvor han havde stjålet nogle pålægssalater. Manden blev sigtet for tyveriet og tillige bortvist fra butikken.

Unge var forduftet, Helsinge

Mandag eftermiddag klokken 13.55 anmeldte en borger, at en gruppe unge sad ved Kirkegade og røg hash. En patrulje kørte til stedet, men da de ankom, var de unge forduftet og blev ikke set i området, hvor patruljen efterfølgende kørte rundt.

Kørte uden kørekort, Tisvildeleje

En 60-årig lokal mand blev mandag eftermiddag sigtet for kørsel uden førerret. Manden blev klokken 15.36 standset på Fogedgårdsvej, hvor patruljen konstaterede, at han kørte bil, selvom han ikke han generhvervet sit kørekort.

 

Mistænkeligt forhold, Hillerød

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 16.22, gik en kvinde i blåt tøj fra en nødhjælpsorganisation rundt på Torvet nær Café Vivaldi og bad med aggressiv adfærd forbipasserende om at udlevere deres cpr-numre og bankoplysninger, og der var derfor mistanke om, at der var tale om forsøg på bedrageri. En patrulje kørte til stedet for at lede efter kvinden, men det var ikke muligt at udfinde hende. Det var derfor ikke muligt endeligt at fastslå kvindens hensigt med at kontakte de forbipasserende.

 

Tyveri af taske, Fredensborg

Der indløb klokken 16.32 anmeldelse om, at taske mellem klokken 13.00 og 13.10 var blevet stjålet fra en bænk i omklædningsrummet i Fredensborg Golfklub. Taskens ejermand havde lagt den på en bænk, mens hun stillede sit golfsæt på plads, og da hun var færdig med dette, var tasken, som indeholdt diverse kort og et par briller, væk.

 

Kvinde cyklede ind i mur, Hørsholm

Klokken 17.00 indløb der anmeldelse om et solofærdelsuheld på Olgasvej. En patrulje kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at en 26-årig kvinde fra Hørsholm var cyklet ind i en mur og blødte fra hovedet. En ambulance ankom også til stedet, og kvinden blev kørt til hospitalet for behandling af sine skader.

 

Mand fulgte efter dreng på cykel, Virum

På vegne af en 12-årig dreng blev det klokken 17.25 anmeldt, at drengen ca. klokken 17 havde cyklet fra Virumhallen mod Føtex, da en ukendt mand pludselig fulgte efter ham på cykel. Drengen forsøgte at køre fra ham, men manden begyndte at cirkle rundt om drengen uden at sige noget. Drengen skyndte sig derfor at få kontakt til en forbipasserende voksen, og den ukendte mand kørte derefter lidt væk, hvor han stoppede op og iagttog drengen. Derefter kørte han fra stedet.

Manden beskrives som: mand, dansk af udseende, 30-35 år, spinkel af bygning, hvid i huden og med sort kort hår. Iført sort t-shirt. Kørte på en skriggrøn mountainbike.

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med manden med henblik på at fastslå årsagen til hans adfærd.

 

Tre mænd sigtet for at sælge stoffer, Kgs. Lyngby

Kort efter klokken 18 blev en 19-årig mand fra Lyngby, en 20-årig mand fra Lyngby og en 25-årig mand fra Lyngby truffet af patruljer på en bænk nær Mølleåen bag Lyngby Hovedgade. De var blevet observeret sælge euforiserende stoffer på stedet, og de blev derfor alle sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Butikstyveri, Helsingør

En vagt anmeldte klokken 18.02, at en mindreårig butikstyv blev tilbageholdt på Stürups Plads grundet tyveri af to trøjer og fem t-shirts fra Jack and Jones på stedet. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de traf en 15-årig ung mand fra København, som de sigtede for forholdet. Grundet hans unge alder blev der rettet henvendelse til hans forældre samt de sociale myndigheder.

 

Unge mænd stjal pant, Birkerød

En 38-årig mand anmeldte klokken 18.12, at fem unge mænd ca. klokken 17.40 havde stjålet to affaldssække med pant fra hans indkørsel på Fuglesangsvej. Han var derefter fulgt efter dem og havde set, at de klokken 18 havde pantsat flaskerne i Dagli’ Brugsen.

De fem personer beskrives alle som: mænd, 15-18 år, af anden etnisk herkomst end dansk. 

 

Mand stjal penge fra kasseapparat, Allerød

Klokken 19.01 blev det anmeldt, at en mand netop havde stjålet kontanter fra et kasseapparat i Rema1000 på Lilledal, hvorefter han var flygtet i retning mod Allerød Station. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, men det var ikke muligt at udfinde ham. 

Gerningspersonen beskrives som: mand, 20-30 år. Iført mørkegrøn vindjakke, grå bukser og sorte sko. 

 

Kørte narkokørsel og viste falsk kørekort, Værløse

En patrulje standsede klokken 19.05 en mandlig bilist på Hillerødmotorvejen. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, og manden fremdrog et falsk udenlandsk kørekort med korrekt billede, men med en andens navn og fødselsdato. Bilisten, som viste sig at være en 38-årig mand fra Ringsted, blev derfor sigtet for dokumentfalsk, ligesom han blev sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde erhvervet sig dette. Derudover blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, idet et narkometer viste, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og hans bil blev ved samme lejlighed beslaglagt.

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

Forsøg på bedrageri, Vedbæk

En medarbejder i Netto på Vedbæk Stationsvej anmeldte klokken 19.58, at en mand ca. en halv time forinden havde indfundet sig i supermarkedet, hvor han havde forsøgt at returnere kød for 700 kroner. Manden begrundede returneringen med, at kødet var dårligt, men personalet kunne konstatere, at der var blevet hældt en substans ud over kødet, formentlig med henblik på bedrageri. De nægtede derfor at tage varerne retur, og manden forlod derefter stedet.

Manden beskrives som: mellemøstlig af udseende, 30-40 år, brun i huden og med kort hår. Iført hvid trøje. Talte dansk med accent.

 

Anmeldelse om større slåskamp, Nærum

Det blev klokken 20.47 anmeldt, at en større gruppe personer skulle være oppe at slås på Nærum Hovedgade. Patruljer kørte derfor til stedet, men ved deres ankomst var der ingen personer at finde på stedet, og det var ej heller muligt at udfinde nogen personer i området, som kunne sættes i forbindelse med det anmeldte.

 

Affyring af kanonslag, Jægerspris

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 21.48 blev der ved Dalby Skolen på Solbakkevej befandt sig en gruppe personer, som affyrede flere store kanonslag. En patrulje kørte til stedet for at lede efter gruppen, men den befandt sig ikke længere på skolen og var ej heller mulig at udfinde i området.

 

Anmeldelse om skudlignende lyde, Gilleleje

Klokken 22.15 anmeldte en borger, at han netop havde hørt et antal skudlignende lyde i nærheden af Smidstrup Strandvej. Patruljer kørte til området for at undersøge forholdet nærmere, men det var ikke muligt at udfinde nogen eller noget med relation til lydene. 

Nordsjællands Politi har heller ikke efterfølgende modtaget anmeldelser, som kan relateres til hændelsen.

 

Udgav sig over telefon for at være fra politiet, Espergærde og Stenløse

Klokken 22.24 blev det anmeldt, at en ukendt mand ca. klokken 20 havde rettet telefonisk henvendelse til et ægtepar i Espergærde, hvor han udgav sig for at være fra politiet og ringede angående mistænkelig transaktioner på ægteparrets bankkonti. I den forbindelse bad han den 64-årige mand og den 70-årig kvinde om deres NemID-oplysninger, og det lykkedes ham at få oplyst dele af disse, inden ægteparret fik mistanke til ham og lagde røret på.

Også tidligere på dagen, klokken 18.25, var en 72-årig kvinde fra Stenløse blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet og ringede angående et lån. Kvinden fattede dog straks mistanke til manden og lagde derfor røret på med det samme.

Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til ikke at udlevere personlige oplysninger til ukendte personer og gør opmærksom på, at offentlige myndigheder ikke beder om udlevering af NemID-oplysninger.

 

Tyveri fra personbil, Birkerød

Mellem mandag klokken 22.30 og tirsdag klokken 04.30 blev ruden på en bil, som holdt parkeret på Plantagevej, knust af en ukendt gerningsperson. Fra bilen blev der stjålet rat, navigationsanlæg og elektronik fra instrumentbrættet.

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi