Plejecenter Stenhusbakken med opfordring til hundeejere i Holbæk: Det vil betyde utroligt meget for vores ældre

Ældre i Holbæk har stor glæde af besøgshunde. (Foto: TrygFonden)
dato

Når det gælder ro og nærvær, har hunde en helt særlig evne. Derfor er det også til stor glæde for beboerne på plejecentre landet over, når TrygFonden Besøgshunde rykker ud med logrende haler og spreder glæde blandt landets ældre.   

På Plejecenter Stenhusbakken i Holbæk drømmer de om at få flere faste besøgshundeteams. Det er nemlig tydeligt at mærke glæden blandt beboerne, når der har været hundebesøg, fortæller Heidi Raunholt, som er teamleder på Plejecenter Stenhusbakken.   

“Det giver bare en helt speciel kontakt, når man har med hunde at gøre. Både mellem mennesker og mellem hund og menneske. Det fungerer som en fantastisk samtalestarter, og så vækker det en form for barnlig glæde, man kan genkende fra tidligere i sit liv. Det aktiverer simpelthen bare alle sanserne, når man interagerer med et pelsdyr,” siger Heidi Raunholt. 

Hun opfordrer derfor hundeejere i og omkring Holbæk til at tilmelde sig TrygFondens optagelsesprøve for nye besøgshundeteams den 29. maj på Plejecenter Stenhusbakken i Holbæk.  

“Det giver simpelthen så meget i forhold til hvor lidt tid, det egentlig kræver som besøgshundeteam. Det spreder nemlig ikke alene glæde, mens besøgene finder sted, men også både før og efter. Forventningens glæde og noget at snakke om på bagkant. Det betyder utroligt meget,” siger Heidi Raunholt. 

10 ud af 10 besøgshundeejere oplever, at besøgene spreder glæde  
Knap 700 besøgshundeteams er en del af TrygFondens besøgshundekorps, der rykker ud på plejehjem-og -boliger landet over. Og tilfredsheden er stor blandt de frivillige, som gerne bruger deres fritid på at gøre en forskel for andre. Det viser en undersøgelse blandt besøgshundeteams og besøgssteder. 

9 ud af 10 besøgshundeejere fortæller, at de har tilmeldt sig ordningen for at gøre en forskel for andre, mens hele 10 ud af 10 også oplever, at besøgene spreder blandt beboerne.   

”Hunde har en helt særlig evne til at skabe kontakt på en måde, som mennesker ikke altid kan, og det bekræfter vores undersøgelser også.

Besøgshundene vækker minder, åbner døren til fortiden og skaber et samtalerum, som ikke alene gavner beboerne, men også personalet og de pårørende i kontakten til beboerne. Derfor glæder vi os til at få endnu flere engagerede besøgshundeteams,” siger Galina Plesner, der er projektchef i TrygFonden.  

Klædt godt på til opgaven  
For at TrygFonden sikrer sig, at hundene trives med besøgsarbejdet, skal de interesserede hundeteams først godkendes til en optagelsesprøve. Her skal hundene igennem en sundhedsundersøgelse og en adfærdstest, ligesom deres ejere skal til en samtale med personalet fra TrygFonden, så de er klædt på til at være frivillige. 

Optagelsesprøven finder sted onsdag den 29. maj på Plejecenter Stenhusbakken i Holbæk kl. 9-17.  

Kilde: TrygFonden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.